Wilfrid Pelletier teniszpályák

Az OMNISTAR világítási megoldás úgy nyújt maximális teljesítményt a pályán, hogy nem zavarja a környezetet

A Montreal-sziget északi partján fekvő Laval városában több mint 430.000 ember él, és sok olyan fiatal családot vonz a terület, akik nagyobb élettérre, több zöld területre és több kikapcsolódási és sportolási lehetőségre vágynak. 2018-ban a város elindított egy projektet, amelynek keretében több teniszpályát kívántak építeni a területen fekvő különböző parkokban. A Wilfrid Pelletier park most két akril teniszpályának ad otthont, amelyeket egész évben használhatnak a helyi iskolák és klubok, ha az időjárás megengedi. 

Hogy lehetővé tegye a teniszpálya használatát iskola és munka után, különösen a sötétebb hónapok alatt, a város egy energiahatékony világítási megoldást szeretett volna, amellyel elkerülhető a fényszennyezés. Mivel a teniszpályák közel vannak a lakott területekhez, az igazi kihívást a biztonsághoz és kényelemhez elengedhetetlen magas világítási szintek biztosítása jelentette úgy, hogy ez ne gyakoroljon negatív hatást a park közelében élőkre. 
 

Gyakorlatias megközelítés a fényszennyezés elkerülése érdekében 

Mivel a fényszennyezés lényeges szempont volt a telepítés során, fontos volt, hogy a világítás pontosan a pályákra essen, és ne a környező otthonokra és kertekbe. Fotometriai tervezőnk egy mérnökkel konzultálva az OMNISTAR fényvetők ajánlásával oldotta meg ezt a problémát, amelyeket nulla fokos dőlésszöggel telepítettek. A rendelkezésünkre álló különleges optika tette sikeressé a a Schrédert ebben a projektben, amely a megfelelő világítást biztosítja pontosan a megfelelő helyen, védve a környezetet. 

Összesen 12 fényvető került telepítésre 12 méteres magasságban, 4 oszlopra. A berendezések kiváló látási viszonyokat biztosítanak magas szintű vizuális kényelem mellett, hogy a játékosok napnyugta után is használhassák a létesítményeket.

Tessier Street
Laval
Kanada

Vevő

City of Laval

Alkalmazási terület(ek)

4
12m oszlop
12
fényvető
300
lux

Egy remek kezdet 

A projekt sikere abban rejlik, hogy képesek vagyunk új teniszpályákat létesíteni lakott területen anélkül, hogy ezzel negatív hatást gyakorolnánk a környezetre – épp ellenkezőleg, az új park ugyanis javít a helyi lakók életminőségén.
Speciális világítási megoldásaink által az emberek a közeli szabadidős sportlétesítmények számos előnyét élvezhetik anélkül, hogy ezzel negatív hatást gyakorolnának életterükre – így mindenki nyer.